De beste tips om geld te besparen

De gemiddelde Nederlander heeft een vaste hoeveelheid geld om te besteden, en niet iedereen zit er even ruim bij. Dan is het fijn als je op bepaalde dingen kunt besparen. Hieronder vindt je een paar bespaar tips en adviezen voor besparen op doorgaans dure onderwerpen.

 

Besparen op vakanties

Veel reclames en aanbiedingen die je ziet van vakantiebestemmingen zijn eigenlijk helemaal niet zo voordelig. Zorg ervoor dat je altijd op het internet prijzen vergelijkt. Ook ver van tevoren boeken heeft een positief effect op de prijs. Of precies het tegenovergestelde: last-minute boeken. Veel hotels en luchtvaartmaatschappijen proberen altijd hun kamers en stoelen vol te krijgen. Als dat niet lukt, gaan op de laatste paar dagen vrijwel altijd de prijzen naar beneden. Maak hier gebruik van om een voordelige deal op de kop te tikken.

 

Besparen in december

December staat bekend als de duurste maand van het jaar. Dat is niet zo vreemd, aangezien er twee grote feestdagen in december voorkomen: sinterklaas en kerst. De maand staat in het teken van gezelligheid, lekker eten en het geven van cadeaus. Ook tijdens deze maand is het fijn als je een beetje kan besparen. Dat begint bij het versturen van kaarten. Via het internet kun je de leukste kaarten maken, en gratis naar je familie en vrienden versturen. Ook cadeaus kunnen op bespaard worden. Koop ze ver van tevoren – vanaf oktober gooien de meeste winkels hun prijzen omhoog. Dat geldt ook voor kerstversieringen. 

 

Besparen op autorijden

Het hebben en onderhouden van een auto op zich kost al een heleboel. Maar op sommige dingen kun je wel goed besparen – zoals de prijzen van benzine. Bepaalde stations, zoals die aan de snelweg, zijn een stuk duurder dan die in omliggende dorpen en steden. Ook over de grens met Duitsland zijn de benzineprijzen over het algemeen een stuk lager.